Siirry suoraan sisältöön

Peruskurssi

Kendon harrastajat tekevät isossa ringissä subureita eli miekan lyöntejä ilmaan.

KENDON PERUSKURSSI

Kotkan Kendoseura järjestää kendon peruskurssin perinteisesti kerran vuodessa syys-joulukuussa. Peruskurssin harjoitukset pidetään pääsääntöisesti tiistaisin ja torstaisin (tunnin treenit noin klo 18). Tarkempi aikataulu tarkentuu peruskurssin alussa (riippuu mm. ohjaajatilanteesta ja osallistujien lukumäärästä). Kaikki harjoitukset pidetään Kotkan Mussalossa, Saaripirtin seuratalolla (Saaripirtintie 21, Kotka).

PERUSKURSSIN KUVAUS

Kendo on suosituin japanilaisen miekkailun lajeista. Eikä ihme, sillä kendo sopii kaikille, jotka haluavat haastaa itsensä. Lajille on ominaista ryhdikkyys, kohteliaat käytöstavat, kanssaihmisten kunnioittaminen ja yhdessä harjoittelu toinen toisiamme parempiin suorituksiin kannustaen. Tule mukaan!

Noin kolme kuukautta kestävällä peruskurssilla tutustut kendoon ja opit tarvittavat tiedot ja taidot, joiden avulla voit turvallisesti harjoittella yhdessä muiden kanssa ja syventyä japanilaiseen miekkailuun.

Kendoa voivat harjoitella kaikenikäiset ja kuntoiset ja niin juniorit, miehet kuin naisetkin yhdessä. Yksi kendon parhaista puolista onkin, että sen harjoittelun voi aloittaa missä iässä tahansa ja jatkaa todella myöhäiseen ikään asti.

Kendon myötä ryhtisi paranee, niskajumit helpottavat ja itseluottamuksesi kasvaa. Ja seurakavereista saat hyviä ystäviä, joiden kanssa harjoitellessa huonokin päivä muuttuu hyväksi!

Jos pohdit, oletko tarpeeksi hyvässä kunnossa tullaksesi kokeilemaan miekkailua, niin älä suotta murehdi! Aloittelijoiden ryhmässä harjoittelu alkaa rauhallisesti miekan käytön, liikkumisen ja äänenkäytön perusteilla. Pikku hiljaa siirrytään kohti vauhdikkaampaa harjoittelua, kunkin omaa kehoansa kuunnellen. Siten huomaat pian kuntosi kasvaneen kuin itsestään, miekkaa heilutellen, harjoituskavereidesi seurasta nauttien.

VARUSTEET

Varusteistakaan ei tarvitse stressata. Tarvitset peruskurssille vain verryttelyhousut ja t-paidan, harjoittelemme avojaloin. Bambumiekan eli shinain saat aluksi lainaan seuraltamme. Taitojesi edistyessä hankitaan sinulle oma shinai, joka maksaa noin 30 euroa. Peruskurssin jälkeen saat pukea päällesi oikeat kendovaatteet, hakaman ja gi-takin, autamme niiden hankinnassa.

IKÄRAJAT

Kendon peruskurssin alaikäraja on 15 vuotta. 9-14-vuotiaille kendojunnuille on omat harjoitukset, joista voi kysyä lisätietoja junnuohjaajaltamme Jarno ”Jasu” Redsveniltä, redsven.jarno@gmail.com. Kendojunnujen harjoituksissa lapset oppivat miekkailua, ryhdikkyyttä ja hyviä käytöstapoja leikin ja hauskanpidon varjolla. Alle 9-vuotiaille suosittelemme KoHan Ninjakerhoa. Yläikärajaa kendon harrastamiselle ei ole, milloinkaan ei ole liian myöhäistä aloittaa!

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu mukaan klikkaamalla alla olevaa painiketta.

MAKSUT

Voit osallistua ekoihin treeneihin maksutta ja jos sen jälkeen haluat harrastusta jatkaa, niin maksa liiton lisenssi ja vakuutus sekä oman seuramme jäsenmaksut oheisten ohjeiden mukaisesti: www.kotkankendo.fi/maksut

MUKAAN KESKEN KAUDEN?

Missasitko peruskurssin aloituksen, mutta into olisi kova? Laita viestiä ja kysy, pääsisitkö mukaan lennosta kesken kauden! Alla yhteystiedot.

LISÄTIETOJA

Aleksi Laine
Puheenjohtaja, Kotkan Kendoseura
laine.aleksi@gmail.com