Kendon peruskurssi järjestetään Kotkassa kerran vuodessa syys-joulukuussa. Noin kolme kuukautta kestävällä peruskurssilla tutustutaan kendoon ja opetellaan tarvittavat tiedot ja taidot, joiden avulla voi harjoittella turvallisesti yhdessä muiden kanssa. Peruskurssin harjoitukset pidetään tiistaisin ja torstaisin klo 18-19 Saaripirtillä. Ensimmäiset harjoitukset syyskuun ensimmäisenä tiistaina. Mukaan otetaan uusia harrastajia syyskuun ajan, tule kokeilemaan!

Peruskurssin aloituksen yhteydessä järjestetään lajinäytöksiä. Täytä oheinen verkkolomake, niin pidämme sinut ajantasalla lajinäytöksistä ja peruskurssin aloituksesta.

Kenelle peruskurssi sopii

Peruskurssin alaikäraja on 15 vuotta. Yläikärajaa ei ole. Kendo sopii niin miehille kuin naisillekin. Kovaa pohjakuntoa ei vaadita. Peruskurssilla harjoittelu alkaa varsin rauhallisesti miekan käytön, liikkumisen ja äänenkäytön perusteilla, joista edetään pikku hiljaa kohti vauhdikkaampaa harjoittelua.

7-14 vuotiaille on erikseen oma junnuryhmä, jonka harjoitukset pidetään kerran viikossa sunnuntaisin.

HUOM. On erittäin suositeltavaa, että kerrot peruskurssin ohjaajalle, jos sinulla on esim. astma, diabetes, epilepsia tai muu terveyshaitta, joka saattaisi aiheuttaa äkillisen vaaratilanteen terveydellesi. Muista myös varautua tarvittavalla tavalla omatoimisesti!

Hinta

Peruskurssin hinta on 50 euroa ja se sisältää itse kurssin eli kaksi harjoituskertaa viikossa syys-joulukuussa Saaripirtillä, Suomen kendoliiton jäsenyyden sekä liiton tarjoaman kendon harrastusvakuutuksen vuoden loppuun saakka. Opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille annetaan 10 % alennus, heille peruskurssin hinta on 45 euroa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen peruskurssille tapahtuu sähköisesti verkkolomakkeella. Valitse jaostoksi Kotkan kendoseura ja ryhmäksi kendon peruskurssi. Alle 18-vuotiaan pitää lisäksi ilmoittaa huoltajansa yhteystiedot. Maksa sen jälkeen osallistumismaksu alla olevilla maksutiedoilla verkkopankissa.

Maksutiedot:
IBAN: FI4151722020111024
BIC-koodi: OKOYFIHH
Saaja: Mussalon Oras/kendojaos
Viitenumero: 20 1481 1144 (opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille 20 1481 1157)
Summa: 50 euroa (opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille 45 euroa)

Varusteet

Peruskurssilla harjoitellaan paljain jaloin t-paidassa ja verryttelyhousuissa. Seura lainaa bambumiekkaa eli shinaita peruskurssin alkuun, mutta mahdollisimman pian pyritään tilaamaan kullekin oma shinai, joka maksaa n. 30 euroa.

Graduointi

Peruskurssi päättyy 6. kyun graduointikokeeseen, josta saa todistukseksi komean diplomin. Graduointimaksu 20 euroa ei sisälly peruskurssin hintaan.

Peruskurssin jälkeen

Peruskurssin jälkeen on oikeutettu osallistumaan harjoituksiin kendovaatteissa eli tummansinisessä gi-takissa ja hakamassa, joiden yhteishinta on n. 100-150 euroa. Seura vuokraa suojavarusteita eli bogua peruskurssin suorittaneille, mutta jossain vaiheessa kukin haluaa tilata juuri itselleen oikean kokoiset ja sopivat suojavarusteet. Bogujen hinnat ovat laadusta riippuen 250 eurosta ylöspäin. Keskimäärin seuran jäsenten tilaamat bogut ovat olleet hinnaltaan 300-400 euroa. Laadukas bogu on hintansa veroinen, sillä se kestää käytössä useita vuosia. Suojakäsineet eli kotet saattaa joutua jossain vaiheessa tilaamaan uudet, kun kämmenosan nahka kuluu puhki.

Tervetuloa mukaan kendon peruskurssille!

Lisätietoja

Aleksi Laine
Kotkan Kendoseuran puheenjohtaja
laine.aleksi (at) gmail.com
Puh. 0407476506