Kendon peruskurssi järjestetään Kotkassa kerran vuodessa syys-joulukuussa. Noin kolme kuukautta kestävällä peruskurssilla tutustutaan kendoon ja opetellaan tarvittavat tiedot ja taidot, joiden avulla voi harjoittella turvallisesti yhdessä muiden kanssa. Peruskurssin harjoitukset pidetään tiistaisin ja torstaisin klo 18-19 Saaripirtillä. Ensimmäiset harjoitukset syyskuun ensimmäisenä tiistaina klo 18.00, tule kokeilemaan!

Kenelle peruskurssi sopii

Peruskurssin alaikäraja on 15 vuotta. Yläikärajaa ei ole. Kendo sopii niin miehille kuin naisillekin. Kovaa pohjakuntoa ei vaadita. Peruskurssilla harjoittelu alkaa varsin rauhallisesti miekan käytön, liikkumisen ja äänenkäytön perusteilla, joista edetään pikku hiljaa kohti vauhdikkaampaa harjoittelua.

7-14 vuotiaille on erikseen oma junnuryhmä, jonka harjoitukset pidetään kerran viikossa sunnuntaisin.

HUOM. On erittäin suositeltavaa, että kerrot peruskurssin ohjaajalle, jos sinulla on esim. astma, diabetes, epilepsia tai muu terveyshaitta, joka saattaisi aiheuttaa äkillisen vaaratilanteen terveydellesi. Muista myös varautua tarvittavalla tavalla omatoimisesti!

Varusteet

Peruskurssilla harjoitellaan paljain jaloin t-paidassa ja verryttelyhousuissa. Seura lainaa bambumiekkaa eli shinaita peruskurssin alkuun, mutta mahdollisimman pian pyritään tilaamaan kullekin oma shinai, joka maksaa n. 30 euroa.

Graduointi

Peruskurssi päättyy 6. kyun graduointikokeeseen, josta saa todistukseksi komean diplomin. Graduointimaksu 20 euroa ei sisälly peruskurssin hintaan.

Peruskurssin jälkeen

Peruskurssin jälkeen on oikeutettu osallistumaan harjoituksiin kendovaatteissa eli tummansinisessä gi-takissa ja hakamassa, joiden yhteishinta on n. 100-150 euroa. Seura vuokraa suojavarusteita eli bogua peruskurssin suorittaneille, mutta jossain vaiheessa kukin haluaa tilata juuri itselleen oikean kokoiset ja sopivat suojavarusteet. Bogujen hinnat ovat laadusta riippuen 250 eurosta ylöspäin. Keskimäärin seuran jäsenten tilaamat bogut ovat olleet hinnaltaan 300-400 euroa. Laadukas bogu on hintansa veroinen, sillä se kestää käytössä useita vuosia. Suojakäsineet eli kotet saattaa joutua jossain vaiheessa tilaamaan uudet, kun kämmenosan nahka kuluu puhki.

Tervetuloa mukaan kendon peruskurssille!

Lisätietoja

Aleksi Laine
Kotkan Kendoseuran puheenjohtaja
laine.aleksi (at) gmail.com
Puh. 0407476506