Kendo on japanilaiseen miekkailuperinteeseen pohjautuva moderni budolaji, jossa pyritään tekemään pisteen arvoinen hyökkäys lyömällä bambumiekalla eli shinailla vastustajan suojavarusteilla suojattuun osumakohtaan päähän, ranteeseen tai kylkeen.

Ensivaikutelma kendosta voi helposti olla, että se on hullunkurista huutamista, mutta parempi lajiin perehtyminen paljastaa kyseessä olevan harrastuksen, joka parantaa keskittymiskykyä, ryhdikkyyttä ja liikkeidenhallintaa, poistaa niskajumit ja selkäkivut, kasvattaa itseluottamusta, sinnikkyyttä ja periksiantamattomuutta ja opettaa hyviä käytöstapoja ja kanssaihmisten kunnioittamista.

Kendoa voivat harjoitella kaikenikäiset ja kuntoiset juniorit, miehet ja naiset yhdessä. Yksi kendon parhaista puolista onkin se, että harjoittelun voi aloittaa missä iässä tahansa ja jatkaa todella myöhäiseen ikään asti. Ja onhan kendo toki hauskaa ja vauhdikasta! Seurakavereista saat hyviä ystäviä, joiden kanssa treenatessa huonokin päivä muuttuu hyväksi!

Yli 15-vuotiaille järjestetään kerran vuodessa kendon peruskurssi, joka alkaa syyskuun ensimmäisenä tiistaina. Noin kolme kuukautta kestävällä peruskurssilla tutustutaan kendoon ja opetellaan tarvittavat tiedot ja taidot, joiden avulla voidaan harjoittella turvallisesti yhdessä muiden kanssa. Peruskurssilla ei ole yläikärajaa eikä kovaa pohjakuntoa vaadita. Lue tarkemmat ohjeet ja ilmoittaudu mukaan peruskurssille!

7-14 vuotiaille on kendon junnuryhmä, jonka harjoitukset pidetään kerran viikossa sunnuntaisin. Sunnuntaisin myös pehmomiekkailu Sports Chanbaran harjoitukset. Ota yhteyttä junnuohjaajaamme Jarno Redsveniin, jos lapsesi haluaisi tulla kokeilemaan kendoa tai Sports Chanbaraa!

Lisätietoja

Aleksi Laine
Kotkan Kendoseuran puheenjohtaja
laine.aleksi@gmail.com
Puh. 0407476506

Jarno “Jasu” Redsven
Kotkan Kendoseuran Sports Chanbara ja junnuohjaaja
jarno.redsven@suomi24.fi
Puh. 0442015687